İstanbul’da Adana Mutfağının En İyi Temsilcisi 9 Restoran

Erhan Kaya • Feb 07, 2022

Adana sadece aşırı sıcaklar yüzünden garipleşen insan manzaraları ile değil birbirinden leziz yemeklerle dolu mutfağıyla da ünlü bir ilimiz. Adana dendiğinde akla ilk gelen yemek ise hiç şüphesiz kebap! Ama emin olun Adana lezzetleri yalnızca kebapla da sınırlı değil… Peki, bu benzersiz lezzetleri tatmak için illa Adana’ya mı gitmemiz gerek? Elbette hayır, çünkü İstanbul’da, Adana mutfağı konusunda iddialı pek çok restoran bulunuyor. İşte muhteşem Adana yemeklerine doyacağınız 9 restoran!

Harbi Adana Ocakbaşı

İstanbul’daki en iyi Adana kebabı yaptığını iddia eden Harbi Adana Ocakbaşı, bu iddiasında hiç de haksız sayılmaz! Ortaköy Yıldız yokuşuna çıkan sokakta yer alan mekânın menüsündeki en popüler iki lezzet Harbi Adana ve Harbi Kaburga. Bunun yanı menüde sıra çöp şiş, kuzu pirzola ve tavuk şiş, Adana şalgamı gibi lezzetler de bulunuyor.


Adres: Ortaköy Mah., Portakal Yokuşu Cad., No:2, Beşiktaş


Hamdi Restoran

Eminönü’nün tarihi restoranlarından biri olan Hamdi de İstanbul’da Adana lezzetlerinin en iyi temsilcilerinden. Muhteşem manzarası ve kaliteli hizmet anlayışı ile konuklarını en iyi şekilde ağırlayan restoranda en lezzetli Adana yemeklerini yemeniz mümkün.


Adres: Rüstem Paşa Mah., Tahmis Cad., Kalçin Sok., No:11, Eminönü


Adanalı Şenol Kolcuoğlu

Adana’daki şubeleriyle dikkat çeken Şenol Kolcuoğlu, Adana lezzetlerini bu restoran ile birlikte İstanbul’a taşıyor. İstanbul’daki bu keyifli mekân metrelik Adana kebabıyla bayağı ünlü. Deniz ve ada manzarasına sahip mekânda Adana yemeklerinin tadına varmak istiyorsanız en kısa sürede ziyaret etmenizi öneririz.


Adres: Barbaros Mah., Begonya Sok., No:2C/3, Ataşehir


Adana Dostlar Kebapçısı

Ataşehir’de bulunan Adana Dostlar Kebapçısı, zengin menüsü ve menüdeki birbirinden leziz Adana lezzetleri ile konuklarının kalbine dokunuyor. Sık sık kalabalık organizasyonlar için tercih edilen mekânda Adana yemeklerinin en benzersiz örneklerini tatmanız mümkün.


Adres: Barbaros Mah., Halk Cad., No:31, Ataşehir

Adana İl Sınırı

İstanbul’da birçok şubesi bulunan ve samimi ortamıyla kebap severlerin vazgeçilmezi haline gelen Adana İl Sınırı da Adana mutfağının en iyilerinden. Kebabın yanında çeşitli mezeler de sunan mekânda siz de özlediğiniz Adana lezzetlerini afiyetle tadabilirsiniz.


Adres: Harbiye Mah., Mim Kemal Öke Cad., No:14, Şişli

Köşebaşı

3 kıta, 7 ülke ve 30 şubeye yayılan kebap restoranı Köşebaşı, Times Dergisi tarafından “İstanbul’daki En İyi Kebap Restoranı” unvanına sahip! Ve bu unvanı da sonuna kadar hakediyor. Mekânda Türk mutfağının en özel lezzetlerini ve kebaplarını tadabileceğiniz gibi meşhur Adana lezzetlerini de en güzel haliyle yiyebiliyorsunuz.


Adres: Harbiye Mah., Bronz Sok., No:5, Maçka- Şişli

Adanalı Yusuf Usta

Kendine has şalgam suyu ve meşhur Adana lezzetleri ile İstanbul’da Adana mutfağının en iyi temsilcileri arasında yer alan Adanalı Yusuf Usta, Adana yemeklerini sevenler için son derece ideal. Mekânda özlediğiniz tüm tatları en iyi haliyle tüketmeniz mümkün.


Adres: Cihangir Mah., Ambarlı Dolum Tesisleri Yolu., Avcılar


Taşköprü Adana Kebapçısı

Oldukça geniş ve ferah bir mekan olan Taşköprü Adana Kebapçısı, menüsünde birbirinden leziz Adana yemekleri barındırıyor. Siz de kebabın en güzel halini tatmak için Üsküdar’da yer alan bu gurme mekânı deneyebilirsiniz.


Adres: Altunizade Mah., Ordinaryüs Profesör Fahrettin Kerim Gökay Cad., No:70, Üsküdar

Galata Kulesi
By Erhan Kaya 07 Feb, 2022
Galata Kulesi, İstanbul denince akla ilk gelen sembollerden birisidir. Dünyanın en güzel şehri olan İstanbul’un silüetinin ayrılmaz parçası olan Galata Kulesi’nin tarihini ve kule hakkındaki efsaneleri birlikte inceleyelim.
Kız Kulesi
By Erhan Kaya 07 Feb, 2022
Kız Kulesi, İstanbul’un en zarif simgelerinden birisidir. Tarihi MÖ 5.yy’a kadar uzanır. Yunanlılar tarafından İstanbul Boğazı’nın Üsküdar sahiline yakın bir noktaya inşa edilmiştir. Üsküdar’da, Roma İmparatorluğu’ndan kalma tek mimari eserdir. Kız Kulesi tarihte bir çok farklı amaçla kullanılmıştır. Hakkında bir çok efsane ve hikaye bulunan Kız Kulesi’nin tarihini ve özelliklerini birlikte inceleyelim.
Pierre Loti
By Erhan Kaya 07 Feb, 2022
Pierre Loti Tepesi, İstanbul’un Eyüp ilçesinde bulunan bir tepedir. Adını Fransız yazar Louis Marie Julien Viaud’dan alan tepe, yerli ve yabancı turistlerin akınına uğruyor. 1876’da İstanbul’a yerleşen ve burada bir roman yazan, daha sonra ismini Pierre Loti olarak değiştiren Fransız yazar, bugün hala bu turistik tepe ile birlikte anılıyor. Pierre Loti Tepesi, büyülü atmosferi ve muhteşem manzarası ile hayranlık uyandıran bir yer. Eyüp’ten tepeye teleferik ile ulaşabiliyorsunuz ve çevresinde çok sayıda kafe bulunuyor.
eminönü
By Erhan Kaya 07 Feb, 2022
Eminönü, İstanbul’un tarihi ve turistik merkezlerindendir. Roma, Bizans ve Osmanlı dönemlerine ait bir çok tarihi merkez Eminönü’nde bulunuyor. Bu bölge tarihteki tüm medeniyetlerin ilgisini çekmiştir. ‘Eminönü’ ismi ‘gümrüğün önü’ anlamına gelmektedir. Osmanlı İmparatorluğu zamanında burada Gümrük Emirliği bulunuyordu. Semtin isminin de buradan geldiği düşünülmektedir. Eminönü, İstanbul’un tarihi ve turistik merkezlerindendir. Roma, Bizans ve Osmanlı dönemlerine ait bir çok tarihi merkez Eminönü’nde bulunuyor. Bu bölge tarihteki tüm medeniyetlerin ilgisini çekmiştir. ‘Eminönü’ ismi ‘gümrüğün önü’ anlamına gelmektedir. Osmanlı İmparatorluğu zamanında burada Gümrük Emirliği bulunuyordu. Semtin isminin de buradan geldiği düşünülmektedir.
Yerebatan Sarnıcı
By Erhan Kaya 07 Feb, 2022
Yerebatan Sarnıcı efsanelere konu olmuş bir yapıdır. İstanbul’un Tarihi Yarımada’sında bulunan Yerebatan Sarnıcı 1500 yıldır ayakta ve tüm gizemi ile dikkat çekmektedir. İstanbul’da gezilecek yerler arasından eşsiz bir yapı olan Yerebatan Sarnıcı, Bizans döneminde inşa edilmiştir. Sultanahmet’te bulunan sarnıç, şehir halkının su ihtiyacını karşılamak amacıyla yapılmıştır. Her yıl binlerce turisti ağırlayan sarnıçta bir çok gizem bulunuyor. Medusa Başları ve Ağlayan Sütun mutlaka görmeniz gereken şeylerdendir.
balat
By Erhan Kaya 07 Feb, 2022
Fener semtinden sonra Balat semti başlıyor. Balat İstanbul’un en çok ilgi çeken mahallelerinden biridir. Burası eski bir Yahudi mahallesidir. Önceleri burada Yahudiler yaşıyordu. Balat isminin; Rum dilinde saray anlamına gelen “palation” kelimesinden türediği düşünülmektedir. 15. yüzyılda, İspanya’daki engizisyon mahkemelerinden kaçarak İstanbul’a gelen Sefarad Yahudileri buraya yerleştiler. İstanbul’a Sultan 2. Beyazıt’ın daveti ile gelmişlerdi. Balat’ta Yahudiler, Fener’de Rumlar ve Ayvansaray’da Müslümanlar huzur içinde uzun yıllarca yaşadılar. Buradaki Yahudi topluluklar 1950’lerde başlayan İsrail göçü nedeni ile mahallelerini terkettiler. Balat’ı gezerken mutlaka görmeniz gereken yapılar var. Bu listede o mekanları bulacaksınız.
Vakıf Han
By Erhan Kaya 07 Feb, 2022
Sirkeci’deki tek 5 yıldızlı otel olan Legacy Ottoman Otel’in binası oldukça önemli bir tarihe sahiptir. Otel; ihtişamlı görüntüsü, göyüzüne yükselen kubbeleri ve önemli lokasyonu ile gerçekten de ismi gibi ‘efsanevi’ bir yapıdır. Legacy Ottoman Otel’in binası 100 yıllık bir tarihe sahip. Osmanlı’nın son dönemlerine şahitlik yapmış ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna tanık olmuştur.
Legacy Ottoman
By Erhan Kaya 07 Feb, 2022
Legacy Ottoman Otel binası, 1911 yılında Türk Milli Mimarlık akımının baş temsilcisi Mimar Kemaleddin Bey tarafından tasarlandı. 4. Vakıf Han binası olarak inşa edilen bina, Türk resmi mimari yapılarının ilk örneğidir. Osmanlı İmparatorluğu’nun yükseliş döneminin ilk mimari eserlerindendir. 20. yüzyılın başlarında bu bölgedeki resmi ofis ihtiyacını karşılamak için inşa edilmiştir.
balat
By Erhan Kaya 07 Feb, 2022
Balat, İstanbul’un tam merkezinde bulunan küçük bir semt. Balat turu yapmak, İstanbul’un yerli ve yabancı ziyaretçileri için en eğlenceli aktivitelerdendir. Balat bölgesini en güzel şekilde gezmek için, Cibali – Fener – Balat mahallelerini tamamıyla gezmek gerek. Bu yürüyüş rotasında kültür dolu mekanlar, fotoğraf çekebileceğiniz eğlenceli yerler keşfedeceksiniz. Bu yazımızda Cibali ve Fener bölgesini anlatacağız. Bir sonraki içeriğimizde Balat ile ilgili seyahat önerilerini bulacaksınız. Balat gezi rehberini buradan inceleyebilirsiniz.
simit
By Erhan Kaya 07 Feb, 2022
Ülkemiz şüphesiz ki, misafirlerine birçok yemek çeşidinin deneyimlenebileceği bir ortam sunuyor. Bu durumun en büyük nedeni binlerce yıl boyunca onlarca medeniyetin bu topraklarda yaşamış olması. Medeniyetler bu topraklardan geçip giderken arkalarında kültürlerini bırakıyorlar. Bu kültürlerden bir tanesi de birbirinden güzel lezzetler. Konu Türkiye olunca bu lezzetlere herhangi bir kafede rastlayabileceğiniz gibi herhangi bir sokakta da rastlayabiliyorsunuz. Osmanlı zamanında sokak lezzetlerinin apayrı bir yeri vardı. Gün doğumuyla kurulan tezgahlar, gecenin ilerleyen saatlerine kadar sürüyordu. Hizmetkarlar, halk, tüccarlar ve nice gezginler bu seyyar satıcıların sokak lezzetleriyle karınlarını doyuruyorlardı. Ve bu sokak lezzetleri günümüze kadar ulaştı! İşte Osmanlı döneminden günümüze kadar gelebilmiş ve aşina olduğumuz 6 sokak lezzeti.
More Posts
Share by: